Chakra’s

Geschreven door  14 maart 2015
Gepubliceerd in Nieuws Getagged onder

Ckakra's kun je zien als konisch gevormde, wervelende draaikolken van energie. Centra van activiteit voor de ontvangst, opname en overbrenging van levensenergieën.

Ze staan in verbinding met de aura, een energieveld dat bestaat uit 7 niveau's, die het fysieke lichaam omgeeft. Ze zorgen voor de doorstroming van energie tussen de verschillende niveau's van de aura.

Chakra's bewerkstelligen de ontwikkeling van verschillende aspecten van zelfbewustzijn. Elke chakra staat in verband met een specifieke psychologische functie.

 

Fysiek gezien nemen de chakra's de universele energie op en geven dit door aan de energiebanen (meridianen), het zenuwstelsel, de endocriene klieren en het bloed.

De 7 hoofdchakra's bevinden zich in een rechte lijn op het midden van de voor- en achterkant van het lichaam op belangrijke zenuwknooppunten op het lichaam. Aan de voorkant houden ze verband met onze gevoelens en emoties en aan de achterkant met onze wil.

 

 

Vanuit de chakrapsychologie kan je de chakra's kan je ook als 7 grondrechten zien die je vanaf je geboorte meekrijgt. Helaas worden deze tijdens ons hele leven door omstandigheden geschonden. Wanneer we leren deze schendingen te aanvaarden, kan een chakra gaan overcompenseren of zich sluiten. Het weer opeisen van het recht is een noodzakelijk onderdeel van heel helen van een chakra.

Eerste chakra, stuitchakra: het recht om er te zijn
Tweede chakra, heiligbeenchakra: het recht om te voelen
Derde chakra, zonnevlechtchara: het recht om te handelen
Vierde chakra, hartchakra: het recht om te beminnen en bemind te worden
Vijfde chakra, keelchakra: het recht om de waarheid te spreken en te horen
Zesde chakra, voorhoofdchakra: het recht om te zien
Zevende chakra, kruinchakra: het recht om te weten

Lees 435440 keer