Reiki

Geschreven door  16 september 2013
Gepubliceerd in Nieuws Getagged onder

Reiki komt uit het Japans en betekent universele levensenergie (rei= universeel en ki= levensenergie). Ki is een soort elektrisch energie die het lichaam in stand houdt en de staat van gezondheid bepaalt. Ki is ook de essentiële levensenergie van de aarde, planeten, de zon, maan en de sterren, en deze bronnen beïnvloeden de ki van het levende lichaam. Al wat leeft bevat ki en straalt dat uit.

 

Reiki kent 3 graden: de eerste graad, de tweede graad en de master graad. Elke graad staat voor een bepaald niveau van kracht.
Degene die is ingewijd in de graden heeft zijn of haar energiebanen in het lichaam laten openen en ontdoen van obstakels. Deze persoon ontvangt niet alleen een verhoging van de levensenergie of ki voor eigen genezing, maar wordt verbonden met de bron van alle universele ki. Je kan hem of haar zien als een doorgeef kanaal van deze energie.

 

Reiki wordt middels handoplegging doorgegeven. Zodra de reiki behandelaar zijn of haar handen op iemand anders legt zal de energie gaan stromen. De behandelaar kan weten wat moet worden geheeld, maar dat hoeft niet zo te zijn: de energie heeft een eigen intelligentie die ver boven die van de mens uitgaat en gaat daar waar het nodig is. De energie heelt op alle niveau's van de mens: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Lees 4770 keer